ADHD en ADD - Artsenpraktijk voor homeopathie

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

voorbeelden

De homeopathische behandeling van ADHD en ADD.

Veel ouders van kinderen met ADHD zoeken een alternatief voor de gangbare behandeling met reguliere, chemische middelen. Volgens de gangbare medische inzichten is ADHD een combinatie van een tekort aan aandacht en overactief gedrag (bij ADD is er alleen een aandachttekort), welke vaak familiair voorkomt en niet met een paar pilletjes blijvend te genezen is. Wel is het mogelijk om met medicijnen de filterende werking van de hersenen te verbeteren waardoor het aantal prikkels dat binnenkomt vermindert en het kind rustiger wordt.

De homeopathische behandeling van ADHD is maatwerk. Er wordt gezocht naar een middel dat precies past bij allerlei kenmerken die een kind met ADHD kan vertonen. Het is de verdienste van de Zwitserse kinderarts Heiner Frei dat hij een methode heeft ontwikkeld die helpt bij een succesvolle homeopathische behandeling (*).

Deze methode berust op het gebruik van een vragenlijst die door dr. Frei is ontwikkeld, en waarin relevante symptomen gescheiden worden van minder belangrijke. Voor het uitwerken van de gegevens wordt gebruik gemaakt van een speciaal computerprogramma dat gebaseerd is op het werk van dr. Boenninghausen, een gerenommeerd homeopathisch arts.

Ik heb een workshop gevolgd van dr. Frei zodat ik op verantwoorde wijze met zijn vragenlijst en het bijbehorende computerprogramma kan werken.

(*) H. Frei e.a.: Homeopathic treatment of children with ADHD; a randomised double blind placebo controlled crossover trial. European Journal of Pediatrics, no. 164 pg. 758-767.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu